keskiviikko, 31. joulukuu 2008
Lohisukkulat
Kermaviilivoitaikina:
150 g margariinia
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tlk kermaviiliä
Täyte:
200 g kylmäsavustettua lohta
1 silputtu sipuli
2 kovaksi keitettyä munaa
silputtua tilliä
1 dl ranskankermaa
sitruunapippuria
Pinnalle kananmunaa
Valmista ensin taikina. Sekoita rasva, jauhot ja leivinjauhe. Lisää kermaviili ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Taputtele taikina litteäksi, kääri kelmuun ja anna jähmettyä jääkaapissa.
Leikkele lohi pieniksi paloiksi. Sekoita joukkoon sipulisilppu, hienonnetut kananmunat, tilli, ranskankerma ja sitruunapippuri. Kaaviloi voitaikina ohueksi levyksi. Ota esim. isolla lasilla pohjia taikinasta. Nosta nokare täytettä pohjille. Voitele reunat kylmällä vedellä, nosta ne keskelle ja nipistä kiinni. Laita sukkulat saumakohta alaspäin pelille. Voitele munalla ja paista 225 asteessa viitisentoista minuuttia.
Kommentit