Vuoden 2008 viimeiseksi leivonnaiseksi jäivät nämä todella herkulliset lohisukkulat. Tyttöjen kanssa niitä yhdessä tehtiin iltapalaksi.

2193118.jpg

Kermaviilivoitaikina:
150 g margariinia
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tlk kermaviiliä
Täyte:
200 g kylmäsavustettua lohta
1 silputtu sipuli
2 kovaksi keitettyä munaa
silputtua tilliä
1 dl ranskankermaa
sitruunapippuria
Pinnalle kananmunaa

Valmista ensin taikina. Sekoita rasva, jauhot ja leivinjauhe. Lisää kermaviili ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Taputtele taikina litteäksi, kääri kelmuun ja anna jähmettyä jääkaapissa.
Leikkele lohi pieniksi paloiksi. Sekoita joukkoon sipulisilppu, hienonnetut kananmunat, tilli, ranskankerma ja sitruunapippuri. Kaaviloi voitaikina ohueksi levyksi. Ota esim. isolla lasilla pohjia taikinasta. Nosta nokare täytettä pohjille. Voitele reunat kylmällä vedellä, nosta ne keskelle ja nipistä kiinni. Laita sukkulat saumakohta alaspäin pelille. Voitele munalla ja paista 225 asteessa viitisentoista minuuttia.