perjantai, 8. elokuu 2008
Lettukakku mansikkarahkalla
5 dl kivennäisvettä
5 dl maitoa
4 kananmunaa
2 dl ohrajauhoja
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl suolaa
0,5 dl rypsiöljyä
paistamiseen juoksevaa margariinia
Väliin:
300 g appelsiinimarmeladia
0,75 dl appelsiinitäysmehua
Mansikkarahka:
2 dl kuohukermaa
0,5 l mansikoita
250 g maitorahkaa
2,5 rkl sokeria
1 rkl vanilliinisokeria
Vatkaa kivennäisvesi-maitoseokseen munat, jauhot, suola ja öljy. Turvota taikinaa puoli tuntia. Sulata kattilassa appelsiinimarmeladi ja lisää joukkoon appelsiinimehu. Paista letut. Voitele pullasudilla appelsiiniseosta jokaisen paistetun letun päälle. Pinoa letut päällekäin. Vaahdota kerma ja paloittele mansikat. Sekoita rahka-aineet keskenään. Tarjoa lettukakku mansikkarahkan kera.
Kommentit