Mies ehdotti lomansa alkupäivinä tytöille että tehtäisiin lettukakku. Niinpä sitten etsin googlella ohjeen Pirkan sivuilta lettukakkuun.

1805149.jpg1805151.jpg

5 dl kivennäisvettä
5 dl maitoa
4 kananmunaa
2 dl ohrajauhoja
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl suolaa
0,5 dl rypsiöljyä
paistamiseen juoksevaa margariinia

Väliin:
300 g appelsiinimarmeladia
0,75 dl appelsiinitäysmehua

Mansikkarahka:
2 dl kuohukermaa
0,5 l mansikoita
250 g maitorahkaa
2,5 rkl sokeria
1 rkl vanilliinisokeria

Vatkaa kivennäisvesi-maitoseokseen munat, jauhot, suola ja öljy. Turvota taikinaa puoli tuntia. Sulata kattilassa appelsiinimarmeladi ja lisää joukkoon appelsiinimehu. Paista letut. Voitele pullasudilla appelsiiniseosta jokaisen paistetun letun päälle. Pinoa letut päällekäin. Vaahdota kerma ja paloittele mansikat. Sekoita rahka-aineet keskenään. Tarjoa lettukakku mansikkarahkan kera.