Vihdoinkin sain laitettua kuvan tyttären kukkakakusta koneelle. Kakusta tuli hieno ja maistuikin vieraille. Sankari oli hyvin mielissään kakusta.

Vaahtokarkkitaikinan teko oli yllättävän helppoa ja kakun päällysteen kauliminen onnistui tosi hyvin. Olisin halunnut valkoista taikinaa, mutta valkoisia karkkeja ei ollutkaan tarpeeksi joten piti laittaa sekaan vaaleanpunaisia ja näin taikina värjäytyi hennon vaaleanpunaiseksi. Nätti näinkin. Kakun terälehdet tein sokerikreemillä. Kokeilin ensin kermavaahtoa, mutta se tuli liian löysäksi väriaineesta. Kakun päällä oli nimi kynttilöistä jonka olen kuvasta häivyttänyt pois. Samoin lehteen tyttö kirjoitti elintarvikekynällä oman nimensä. Arvatkaapa muuten mikä oli lasten keskuudessa suosituin kakun kohta? Aivan oikein - varsi tietysti :) Idea kakkuun tuli Bake and Partyn luettelosta Wilton -yearbook 2008.Tyttö näytti kakun kuvan ja sanoi että tuollaisen kakun minä äiti haluaisin ja sellaisen hän melkein sai :)

Kakku päällystettynä Marien ruokaohjeista otetulla mmf-taikinan ohjeella.
1411233.jpg

Kukan terälehdet pursotettu voikreemillä. Tuli paniikki kun jääkaapissa ei ollut kuin margariinia eikä voita. Onneksi löysin ohjeen kreemille, jossa oli käytetty margariinia Kinuskikissalta. Ja ihan hyvän makuinen kreemistä tuli margariinillakin. Keskellä on ripoteltavaa glitteriä Ullanunelmasta hankittuna. Pursotuksessa on käytetty tyllaa numero 104.
1411252.jpg

Valmis kakku.
1411185.jpg

Kakku on tehty Wiltonin Daisy-kukkavuokaan jonka tilasin Ullanunelmasta. Pohjaksi on tehty tavallinen neljän munan kakkupohja. Kostukkeena mansikkamehua. Täytteenä oli mansikkahilloa, mansikoita ja säilykemangoa sekä rahkaa. Päällä on siis vaahtokarkkitaikina ja pursotuksena sokerikreemi. Varsi ja lehti vaahtokarkkitaikinasta.