Tänään oli pitsapäivä. Lapset saivat tehdä omanlaisensa pitsat.

1437896.jpg

Pohja:
2,5 dl vettä
30 g hiivaa
0,5 tl suolaa
2 rkl oliiviöljyä
6,5 dl vehnäjauhoja

Täyte:
Bertolli Basilika tomaattikastiketta
Palvikinkkua
Tonnikalaa
Ananasta
Pitsamaustetta
Juustoraastetta

Liuota hiiva ja suola kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy ja jauhot. Alusta ja kohota puolisen tuntia. Kuumenna 225 asteeseen. Leikkaa kinkku, valuta tonnikala ja ananakset. Kauli taikina levyksi. Levitä tomattikastike pohjan päälle. Lisää kinkku, tonnikala ja ananakset. Mausta pitsamausteella ja ripottele juustoraaste pinnalle. Paista noin 15 minuuttia.

Tyttöjen pitsat:
1437929.jpg

4-vuotiaan versio: tomaattipyrettä, nakkeja, ananasta, kinkkua ja juustoraastetta. Alkuperäinen ajatus oli tomaattipyrettä ja ananasta, mutta matkan varrella tuli aineksia lisää.
1437935.jpg

2,5-vuotiaan versio: tomaattipyrettä, nakkeja, tonnikalaa, ananasta. Kinkut meni jo "raakana" suuhun.
1437933.jpg