Tänään liputettiin Eino Leinon syntymäpäivän kunniaksi ja sen kunniaksi mekin syötiin tänään mansikkakakkua. (Aina pitää olla joku hyvä syy, ja kun ei muuta syytä ollut niin kalenterista löytyi syy :) )

1707484.jpg

Pursotukset onnistuivat melko hyvin näin aloittelijalta. Ja maku oli tietysti erittäin kohdallaan!

1707500.jpg

Pohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Muna ja sokerit vaahdotetaan. Kuivat aineet sekoitetaan keskenään ja lisätään taikinaan. Nostellaan taikina varovasti sekaisin. Kaadetaan voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paistetaan 200 asteessa 30 minuuttia.

Kostutus:
1 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria
Reunoille:
4 dl kuohukermaa
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Täyte 1:
1 dl maitoa
0,5 kananmuna
1 rkl sokeria
1 tl perunajauhoja
0,5 rkl vaniljasokeria
1 dl mansikkasosetta
Täyte 2:
1 dl mansikkasosetta
1 dl kuohukermaa
100 g maitorahkaa
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Leikkaa kakku kolmeen osaan. Valmista täyte 1. Sekoita kattilassa maito, sokeri, kananmuna ja perunajauhot. Keitä kunnes seos on sakeaa kiisseliä. Jäähdytä ja lisää vaniljasokeri. Valmista täyte 2. Vaahdota kerma. Sekoita rahkan joukkoon sokerit ja mansikkasose. Kääntele lopuksi kermavaahto rahkaseokseen. Kostuta pohjat maito-vaniljasokeriseoksella. Laita ensimmäiseen väliin vaniljakiisseliä ja mansikkasosetta ja toiseen väliin kerma-rahka-mansikkaseos. Anna kakun maustua viileässä pari tuntia. Vaahdota kerma koristelua varten ja mausta sokereilla. Päällystä pinta kermavaahdolla ja tuoreilla mansikoilla. Pursota loppu kerma kakun reunoille.