Kokeilin taas laittaa kalaa vähän erilaisella tavalla. Mausteista oli ainakin. Ohje Pirkan sivuilta.

Kuvassa kuha on vihanneskastikkeen alla. Annoksesta unohdin ottaa kuvan.
1598141.jpg

600 g kuhafileitä
1/2 limetin mehu
1 tl inkivääritahnaa
1/2 tl suolaa
Kastike:
2 porkkanaa
1 palsternakka
3 lehtisellerin vartta
pala purjoa
2 rkl öljyä
1 dl vettä
1/2 tl suolaa
1/2 dl Pirkka sweet chili & Pineapple -kastiketta
1 limetin raastettu kuori
1 tl inkivääritahnaa
1 dl vettä
1/2 rkl maissitärkkelystä
Pinnalle:
1 dl cashewpähkinöitä


Laita kuhafileet voideltuun, laakeaan uunivuokaan. Raasta limetin kuori ja purista hedelmästä mehu. Mausta kuhafileet puolen limetin mehulla, johon on sekoitettu teelusikallinen inkvääritahnaa. Lisää kalojen pinnalle suolaa. Kypsennä 200 asteessa 15 minuuttia foliolla peitettynä. Leikkaa kuoritut porkkanat, palsternakka sekä lehtisellerin varret ja halkaistu purjo tulitikkumaisiksi suikaleiksi pituussuunnassa. Kiehauta vihannekset kuumassa pannussa öljyssä ja lisää desi vettä. Mausta vihannekset suolalla, limetin raastetulla kuorella ja lopulla limetin mehulla sekä inkivääritahnalla ja chilikastikkeella. Anna vihannesten kypsyä kannen alla 5-10 minuuttia. Sekoita vihannesten joukkoon vesi, johon on lisätty maissitärkkelys. Anna kastikkeen kiehua vielä muutama minuutti, kunnes se sakenee. Levitä vihanneskastike kypsien kalojen päälle. Ripottele pinnalle paahdettuja cashewpähkinöitä. Tarjoa riisin kanssa.