sunnuntai, 29. kesäkuu 2008
Raparperipiirakka
150 g margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
Raparperia
2 tl perunajauhoja
0,75 dl sokeria
1 rkl kanelia
Päällys:
100 g margariinia
2 dl kaurahiutaleita
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
Vaahdota margariini ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi. Voitele piirakkavuoka ja painele taikina sen pohjalle ja reunoille. Sekoita kulhossa perunajauhot, sokeri, kaneli ja raparperin palat. Levitä seos pohjan päälle. Valmista vielä päällys. Sekoita margariini, kaurahiutaleet, sokeri ja vehnäjauhot murumaiseksi seoksesi. Kaada seos raparperipalojen päälle. Paista 200 asteessa 25 minuuttia.
Kommentit