Lasten leipomisinnostus jatkuu. Tänään valmistettiin vuorostaan suklaakakkua. Reseptin piti olla sellainen, johon ei tullut margariinia, koska se oli meiltä loppu. Kuorrutteekin halusivat tällä kertaa kakun päälle. En kuitenkaan halunnut tehdä makeaa tomusokeri kuorrutetta joten tein kaakao-margariini -kuorrutteen. Se olikin ihanan kiiltävää kakun päällä.

****

1676492.jpg

3,5 dl vehnäjauhoja
2,25 dl sokeria
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
1 tl vanilliinisokeria
1 rkl etikkaa
0,75 dl öljyä
2,25 dl kylmää vettä
Kuorrute
2 dl maitokaakaojauhetta
30 g margariinia
1 rkl vettä

Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää etikka veden joukkoon ja kaada vesiseos sekä öljy jauhoseokseen. Sekoita taikina tasaiseksi. Voitele irtopohjavuoka ja jauhota mannaryyneillä.  Kaada taikina vuokaan. Paista 190 asteessa 35 minuuttia. Sekoita kuorrutteen aineet keskenään ja levitä lämpimän kakun päälle.