1929462.jpg

1,5 kg porsaan ulkofileetä
Öljyä
Suolaa
Grillausmaustetta

Ota porsaanfilee hyvissä ajoin huoneenlämpöön ennen valmistusta. Leikkaa fileestä parin sentin paksuisia viipaleita ja nuiji ne mahdollisimman ohuiksi. Laita pintaan suolaa ja grillausmaustetta reippaasti. Sivele pintaan öljyä. Laita pihvit päällekäin ja anna maustua tunnin verran. Paista pihvejä minuutti molemmin puolin.

Veneperunat:
6 perunaa
Mausteseos:
3,5 rkl öljyä
1 valkosipulin kynsi
0,5 tl hienonnettua maustepippuria
0,5 tl hienonnettua korianteria
2,5 tl paprikajauhetta
0,25 tl jauhettua mustapippuria
1 tl suolaa

Pese perunat harjaten ja leikkaa kahdeksaan osaan. Laita lohkot kattilaan ja lisää vettä niin että ne peittyvät. Keitä lohkoja kymmenisen minuuttia. Kaada vesi pois ja valuta perunat siivilässä. Sekoita öljy ja mausteet uunipannulla. Lisää perunat ja pyörittele niitä mausteseoksessa. Kypsennä 200 asteessa 20 minuuttia välillä käännellen.