Ruokamaailman sivuilta otettu resepti.

1774790.jpg

1774795.jpg

2 sipulia
2 punasipulia
3 valkosipulia
2 rkl öljyä
1 rkl hunajaa
1 rkl sinappia
1 rkl balsamiviinietikkaa
1 kg maustettua porsaan ulkofilettä (Marinoin itse Lidlistä ostetulla marinadilla)
2 omenaa

Hunajainen appelsiinikastike:
2 dl appelsiinimehua
2 dl kermaa
1 rkl soijakastiketta
1 rkl hunajaa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
2 rkl suurustetta ruskealle kastikkeelle

Kuori punasipulit ja sipulit. Leikkaa ne neljään lohkoon. Halkaise valkosipulit. Sekoita kulhossa öljy, hunaja, sinappi, balsamiviinietikka ja sipulit. Työnnä paistomittari fileeseen. Kypsennä fileetä 125 asteessa noin 1 1/2 tuntia tai kunnes lihan sisälämpö on 75-80 astetta. Nosta sipulit lihan kanssa uunivuokaan, kun paistoaikaa on jäljellä tunti. Pese omenat huolellisesti, poista siemenet ja leikkaa lohkoiksi. Lisää omenat uunivuokaan, kun paistoaikaa on jäljellä 20 minuuttia. Valmista kastike. Sekoita kaikki ainekset suurustetta lukuun ottamatta kattilassa. Kuumenna. Kun kastike kiehuu, lisää suuruste ja keitä hetki. Tarjoile uunifilee sipuleiden, omenoiden ja hunajaisen appelsiinikastikkeen kanssa.