1 rs (240 g) poronkäristystä
2 rkl juoksevaa margariinia
200 g herkkusieniä
1 punainen paprika
1 vihreä paprika
1 dl pakaste sipulikuutioita
2 rkl vehnäjauhoja
2 dl vettä
1 dl ruokakermaa
0,5 tl suolaa
0,5 tl timjamia
Viipaloi herkkusienet ja kuutioi paprikat. Lisää rasva paistokasariin. Sulata ja ruskista jäinen poronkäristys vähitellen paistokasarissa. Lisää sekaan sieniviipaleet, paprikakuutiot ja sipulit. Sekoittele, kunnes sipulit ovat kuullottuneet. Ripottele pinnalle vehnäjauhot, sekoita ja kaada joukkoon kylmä vesi. Kiehauta. Lisää ruokakerma. Sekoita, kunnes kasari kiehuu uudelleen. Pane kansi päälle ja anna kiehua hiljalleen 5 minuuttia. Mausta suolalla ja kämmenellä hienonnetulla timjamilla.
Kommentit