1542453.jpg

Mies toi eilen kotiin kaverinsa pyytämän lahnan. Piti sitten alkaa opetteleen kalan perkausta jota en ole harrastanut kuin joskus alakoululaisena ahvenen sisälmyksiä tutkiskellessa. Fileerausta olen joskus kokeillut, mutta nyt en viitsinyt tuhlata koko kalaa siihen joten kala pääsee suolapedille uuniin. Fileeraus on kyllä semmonen juttu jonka haluaisin oppia tekemään oikeaoppisesti. Jospa joskus jossainpäin järjestettäisiin kalan käsittely kurssi jonne voisin ottaa osaa. Lahnan perkaus sujui yllätävän hyvin todella hyvien ohjeiden avulla. Uskallan ryhtyä tähän hommaan toistekin. Samojen sivujen uunilahna suolakääreessä ohjeella meinaan kalan kohta uuniin laittaa. Siitä sitten myöhemmin lisää.

Edit 11.5.2008 19.30
Eipä kalasta sitten tehtykään suolattua vaan valmistettiin se savustuspussissa grillissä. Hyvää oli savustettunakin.