Taas tuli tehtyä niin hyvää piirakkaa että ei ole ennen ollut (miehen sanoja siteeraten). Tänään tytöt olivat juoksukisoissa joissa juoksivat peräti 200 metriä. Hyvien juoksusuoritusten kunniaksi tein heille palkinnoksi raparperipiirakkaa jota syötiin jätskin kanssa. Herkkua!

****1/2

1623898.jpg

3 kananmunaa
3,5 dl sokeria
3 dl maitoa
1,5 dl sulatettua margariinia
6 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
Päälle:
0,5 l raparperin paloja
75 g margariinia
1,75 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja

Vatkaa munat ja sokeri sekaisin. Lisää maito ja margariini. Sekoita vehnäjauhot ja niihin sekoitettu leivinjauhe taikinaan. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Lisää päälle raparperin palat. Sekoita margariini ja sokeri keskenään. Lisää vehnäjauhot ja sekoita. Ripottele muruseos raparperien päälle. Paista 200 asteessa 30 minuuttia.