tiistai, 1. heinäkuu 2008
Venäläiset jauhelihapihvit
Pihvit:
3 rkl korppujauhoja
0,5 dl smetanaa
1 dl vettä
400 g sika-nautajauhelihaa
1 kananmuna
0,5 tl suolaa
1 tl jauhelihamaustetta
ripaus valkopippuria
1 sipuli
1 suolakurkku
Laita kulhoon korppujauhot, smetana ja vesi. Anna korppujauhojen turvota jonkun aikaa. Lisää seokseen jauheliha, kananmuna, mausteet, silputtu sipuli ja pilkottu suolakurkku. Sekoita. Valmista taikinasta kahdeksan pihviä. Paista 225 asteesssa 15 minuuttia.
Kastike:
1 rkl öljyä
1 sipuli
2,5 dl vettä
1 rkl vasikanfondia
0,5 dl smetanaa
1 dl tomaattikastiketta
ripaus suolaa
Kuullota sipulit öljyssä. Lisää vesi, fondi, smetana, tomaattikastike ja suola. Anna hautua kymmenisen minuuttia.
Kommentit