Tätä herkkua tulee tehtyä liian harvoin. Tämän kaalilaatikon ohjeen otin Pirkan sivuilta.

****

1610200.jpg

1 pieni keräkaali
5 dl vettä
1,5 tl suolaa
1 sipuli
400 g nauta-sikajauhelihaa
2 tl meiramia
rouhittua mustapippuria
3 rkl siirappia
0,5 dl puuroriisiä
Pinnalle
1 rkl margariinia

Silppua kaali. Kuumenna vesi kattilassa. Lisää suola ja kaalit. Sekoittele silloin tällöin. Lisää joukkoon hautumaan silputtu sipuli. Anna kiehua puolisen tuntia. Ruskista jauheliha. Sekoita jauheliha, meirami, mustapippurirouhetta ja siirappi kaali-sipulin joukkoon. Voitele iso uunivuoka. Ripottele vuoan pohjalle riisit ja kaada kaaliseos liemineen vuokaan. Pane vuoan pinnalle muutama voinokare. Kypsennä kaalilaatikko 200 asteessa 50 minuuttia. Tarjoa lisänä puolukkahilloa.