torstai, 22. toukokuu 2008
Ahvenanmaan pannukakku
****
1 l maitoa
1 dl mannasuurimoita
0,5 dl sokeria
1 tl kardemummaa
75 g margariinia
1 tl suolaa
3 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
Lisäksi
Vispikermaa
Vadelmahilloa
Kuumenna maito kiehuvaksi. Vispaa joukkoon mannasuurimot. Keitä hiljalleen 5 min. Sekoita kypsennyksen ajan. Yhdistä sokeri ja kardemumma ja lisää seos kattilaan. Lisää margariini. Laita levy pois päältä. Peitä kattila kannella ja anna hautua puoli tuntia. Vatkaa munien rakenne rikki, mausta suolalla ja lisää munat haaleaan puuroon. Vatkaa lopuksi joukkoon vehnäjauhot. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun. Paista 200 asteessa 40 min. Tarjoa haaleana vaahdoksi vatkatun kerman ja vadelmahillon kanssa.
Kommentit