Jälkiruoka käytiin syömässä anopin luona. Miehen "isäpuoli" täyttää lähipäivinä vuosia (ei täysiä kymmeniä) joten vietiin mukanamme vastaleivottu raparperipiiras. Hyvältä maistui ja anoppi oli lisäksi tehnyt mansikkakakkua joten saatiin herkutella enemmänkin.

****

1682012.jpg

150 g margariinia
1 dl sokeria
3,25 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
Raparperiviipaleita
1 prk kermaviiliä
1 kananmuna
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa

Vatkaa rasva ja sokeri keskenään. Lisää keskenään sekoitetut jauhot ja leivinjauhe taikinaan. Sekoita. Painele taikina voideltuun piirasvuokaan. Laita raparperiviipaleet taikinan päälle. Sekoita täytteen muut aineet keskenään ja kaada raparperien päälle. Paista 175 asteessa 35 minuuttia.