Neppajymykerhossa valmistettiin tässä taannoin kotiviiliä. Esikoinen sitä on sitten siitä lähtien pyytänyt tekemään. Vihdoin muistettiin ostaa viili kaupasta ja päästiin sitä itse tekemään. Tein viilin rasvattomasta maidosta ja luin kauhukseni myöhemmin eri sivuilta, että viili ei onnistu sillä. Ostettu viilikin kun oli vielä vähärasvaista. Vajaan vuorokauden kuluttua pöydällä seisottamisesta huomasin kuitenkin, että viili oli onnistunut myös rasvattomana versiona ja tänään sitä maisteltiin niin hyvääkin oli. Itse en ole mikään viilin ystävä ollut, mutta tämä oli kyllä HYVÄÄ. Esikoinen maistoi, mutta melkein arvasin, että maisteluksi se jääkin :) Kuopus ei edes maistanut. Miehelläkin aion illalla maistattaa, nähtäväksi jää saanko syödä loputkin viilit itse. En kyllä pistä pahaksi.

1974287.jpg

6 kipollista

1 l maitoa
0,5 tlk viiliä

Lämmitä maito huoneenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon viili. Jaa seos kuuteen kulhoon. Peitä kelmulla. Seisota huoneenlämmössä noin vuorokausi. Siirrä viili jäähtymään viileään.