Omenapiirakkaa kyseltiin, mutta luumutorttua syötiin. Ihanan kirpeää... Jäätelö tai kermavaahto olisi tähän sopinut täydellisesti, mutta valitettavasti meiltä ne uupuivat. Syötyä tuli kyllä ilmankin.

 

 

Pohja:

100 g margariinia

2 dl vehnäjauhoja

1 rkl sokeria

ripaus suolaa

1 keltuainen

2 rkl kylmää vettä

Nypi rasva ja kuivat aineet sekaisin. Lisää keltuainen ja vesi ja sekoita nopeasti. Litistä kakkaraksi, kiedo kelmuun ja laita jääkaappiin tunniksi.

Täyte:

0,5 kg tuoreita luumuja

sokeria

kanelia

Pese ja halkaise luumut. Poista kivet. Vuoraa torttuvuoka taikinalla. Lado halkaistut luumut leikakuspinta ylöspäin vuokaan. Ripottele pinnalle sokeria ja kanelia. Paista uunin alatasossa 225 asteessa 30 minuuttia.