Lihapataa syötiin Hellapoliisin reseptin mukaan. Ohje kopioitu Hellapoliisilta suoraan, huomautuksia ja muutoksia suluissa.

1562313.jpg

n. 1,5 kg karjalanpaistilihoja (naudan paistipaloja, porsaan lapaa) (1,4 kg)
Santa Marian Black & White -seosta myllystä (vuorisuola + mustapippuri) (merisuolaa ja mustapippuria rouhittuna)
2-3 laakerinlehteä (3)
2 tähtianista
2 muskottipähkinää (En laittanut)
2 sipulia lohkoina
2 porkkanaa paloina
pieni pala lanttua paloina
50-100 g pekonia paloiteltuna (100 g)
vettä
3 dl punaviiniä (Alkoholitonta)

Laita lihapalat uunivuokaan tai valurautapataan, rouhi joukkoon pippuria ja suolaa, lisää laakerinlehdet, tähtianikset, muskottipähkinät, sipulit, porkkanat ja lanttu.
Sekoita ainekset sekaisin.
Nosta pinnalle paloitellut pekoniviipaleet.
Kaada joukkoon vettä sen verran, että lihat juuri ja juuri peittyvät.

Laita pata 150-175 asteiseen uuniin alimmalle ritilätasolle ja kypsennä 4-5 tuntia.
Lisää paiston puolivälissä joukkoon punaviini.
Lisää tarvittaessa vettä.