Siskonmakkaraan olen tutustunut aikuisiällä nykyisessä kotikaupungissani. Lapsena en sitä koskaan syönyt, meilläpäin ei koulussa ollut sitä tarjolla. Täällä bongasin sen juuri koulun ruokalistalta ja päätin kerran kokeilla. Nyt on tehty keittoa ja kastiketta. Lapset pitävät kovasti ja ei se minustakaan pahaa ole.

1453005.jpg

1 l vettä
1,5 rkl vasikkaliemitiivistettä
6 kokonaista maustepippuria
4 perunaa
2 porkkanaa
100 g lanttua
0,5 purjosipulia
400 g siskonmakkaraa
0,5 dl persiljaa

Laita vesi, liemitiiviste ja pippurit kattilaan. Kuori ja paloittele juurekset ja lisää palat kattilaan. Keitä 20 minuuttia. Puristele siskonmakkarat keittoon. Anna kiehua vielä pari minuuttia. Ripottele pinnalle persiljasilppua.