Esikoisemme on kova syömään omenoita. Saattaa syödä kolmekin isoa omenaa aamulla lastenohjelmien aikaan. Tänään hän taas pyysi minua tekemään kerhoevääksi omenapiirakkaa. En kuitenkaan sitä evääksi viitsinyt tehdä, joten tein nyt sitten meille jälkiruoaksi tämmöisiä omenanyyttejä. Saa nähdä kelpaako neidille. Mausta en osaa sanoa mitään, se selviää kunhan neiti ja isi kotiutuvat ja ollaan syöty kalapuikot ja ranskalaiset. Helppo ja nopea oli kuitenkin valmistaa ja taikina oli ihanan pieni, ei tule syötyä kymmentä nyyttiä. Ohje on otettu Leivontaherkut -kansiosta.

1531666.jpg
8 kpl

50 g margariinia
1 rkl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 kananmuna
2 rkl maitoa
Täyte
1 omena
1 tl jauhettua inkivääriä
Voiteluun
1 kananmuna
1 rkl sokeria

Nypi rasva, sokerit ja jauhot keskenään. Lisää kananmuna ja maito ja sekoita nopeasti taikinaksi. Kauli jauhotetulla alustalla taikinasta pitkulainen levy. Leikkaa levystä 8 neliötä. Kuori ja raasta omena. Lisää inkivääri raasteeseen. Levitä seosta neliöiden päälle. Voitele reunat kananmunalla ja taittele nyyteiksi kulmat vastakkain. Voitele nyytit munalla ja ripottele päälle sokeria. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa 8 minuuttia.