2193628.jpg

9 lasagnelevyä
480 g poronkäristystä
1 rkl margariinia
500 g tomaattimurskaa
1 dl vettä
250 g kasvissuikaleita pakasteena
1 tl suolaa
1 tl timjamia
2 valkosipulinkynttä
mustapippurirouhetta
Juustokastike:
6 dl vettä
250 g koskenlaskija -sulatejuustoa
0,5 dl vettä
1 rkl vehnäjauhoja
Pinnalle ja väliin: Emmental-Mozzarellajuustoraastetta

Sulata poronkäristysliha kohmeiseksi ja paloittele. Kuumenna rasva paistokasarissa. Ruskista liha ja lisää kasvissuikaleet. Sekoita ja kaada joukkoon tomaattimurska. Huuhtele tölkki 1 dl:lla vettä ja kaada kasariin. Hauduta 10 minuuttia. Mausta timjamilla, murskatuilla valkosipuleilla, mustapippurilla ja suolalla. Valmista juustokastike. Kiehauta vesi ja sulata siihen Koskenlaskija-juusto nokareina. Sekoita kylmä vesi ja vehnäjauhot keskenään. Kaada seos ohuena nauhana juustokastikkeen joukkoon, sekoita ja kiehauta pari minuuttia. Voitele lasagnevuoka. Kaada vuoan pohjalle 1/3 osa poro-kasviskastiketta. Levitä päälle lasagnelevyjä. Kaada päälle poro-kasviskastiketta, juustokastiketta ja 1 dl juustoraastetta. Täytä tällä tavaoin myös seuraava kerros. Levitä päällimmäisen lasagnelevykerroksen päälle vain juustokastiketta ja juustoraastetta. Kypsennä lasagnea 200 asteessa 35 minuuttia uunin alimmalla tasolla.