Yhtenä tammikuisena viikonloppuna teki mieli voileipäkakkua.

1367147.jpg



Vaaleaa vuokaleipää
Tummaa vuokaleipää
voileipäpikkelsiä
kinkkua
Italiansalaattia
sinappi-kurkkusalaattia
1 rasia Olympia sulatejuustoa
1,5 purkkia smetanaa

Valmista kakku leipävuokaan. Asettele vuoan pohjalle muovikelmu. Täytä vuoan pohja vaalealla vuokaleivällä. Kostuta pohja lihaliemellä. Lisää päälle pikkelsi ja kinkkusuikaleet. Lisää tumma vuokaleipä, kostuta ja täytä italiansalaatilla ja kinkulla. Lado taas vaaleaa vuokaleipää ja täytä kurkkusalaatilla ja kinkulla. Jatka kunnes vuoka on täynnä. Laita päällimmäiseksi leipäkerros. Anna vetäytyä yön yli jääkaapissa. Kumoa kakku seuraavana päivänä tarjoiluvadille. Sekoita sulatejuusto ja smetana tahnaksi ja päällystä sillä kakku. Koristele haluamallasi tavalla. Itse olen käyttänyt kurkkua, kinkkua, tomaattia, persiljaa ja ananasta.