perjantai, 20. kesäkuu 2008
Juhannusherkkua
Tein meidän juhannusseurueelle aattoherkuksi raparperipiirakkaa. Ja näytti se hyvin maistuvankin kaikille.
****
Piirakka 1
Piirakka 2
2 piirakkaa
300 g margariinia
2 dl sokeria
2 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
2 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
Täyte:
1 l raparperinpaloja
2 tlk kermaviiliä
2 kananmunaa
6 tl vaniljasokeria
2 dl sokeria
Vatkaa margariini ja sokeri. Lisää kananmunat. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi. Jaa taikina kahtia ja levitä se piirakkavuokiin. Sekoita kermaviili, munat, sokerit ja raparperit keskenään. Levitä seos pohjien päälle. Paista 200 asteessa reilu 25 minuuttia.
Kommentit