Laskiaisena on kiva nauttia omatekoisesta hernekeitosta. Kysyin mieheltä, laitetaanko hernekeittoon tällä kertaa porkkanaa, mutta oikeeseen hernerokkaan ei porkkana kuulemma kuulu, joten jätin sen sit pois.
500 g kuivattuja herneitä
noin 2,5 l vettä
Sipuli
1 tl meiramia
2 rkl suolaa
800 g savupotkaa
Laita herneet likoamaan veteen yön yli. Keitä herneitä liotusvedessä jonkun aikaa ja lisää sekaan mausteet. Lisää pehmenneiden herneiden joukkoon hienonnettu sipuli ja savupotka luineen. Lisää vettä sen verran että lihat peittyvät. Kun liha on pehmennyt, ota se pois keitosta ja erottele luut ja paloittele liha. Keittele vähintään 3 tuntia, mutta mitä kauemmin keittää sen parempaa tulee. Lisää lihapalat loppuvaiheessa keittoon.
Kommentit