Mentiin lasten kanssa vierailulle kavereitten luokse ja tuliaiseksi päätin viedä kakun. Sai kyllä ihanan vastaanoton, oli kuulemma päivän piristys :) Tais kakku mennä suurimmaksi osaksi mammojen suuhun, mutta maistoivat lapsetkin ja miehillekin vielä jäi palaset. Tyttö halusi että kakku tehdään sydänvuokaan. Ja koska se näytti vähän ankealta pelkkänä valkoisena, kaivoin jääkaappiin jääneitä marsipaaneja esiin ja taiteilin silikonimuotilla ruusukoristeen.

1367148.jpg

4 kananmunaa
3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl ruokasoodaa
1,5 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
1 tl vanilliinisokeria
0,5 tl suolaa
4 porkkanaa
1,5 dl öljyä
Kuorrutus:
400 g tuorejuustoa
1,5 dl tomusokeria
1 tl vanilliinisokeria
1 appelsiinin mehu

Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Vatkaa sokeri ja kananmuna. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää  muna-sokerivaahtoon  porkkanaraaste,  kuivat aineet ja öljy.  Paista uunin alatasolla  190  asteessa  noin  45  minuuttia.  Kumoa  kakku  jäähtyneenä.  Sekoita kuorruteen ainekset ja levitä se kakun päälle. Jäähdytä jääkaapissa pari tuntia.