Sly:ltäni sain lahjaksi "Maittavat suklaaherkut" -kirjan, josta tein ensimmäisen kakun. Pohjan tein jo sunnuntaina, koska kakku oli tarkoitus tehdä kihlajaispäiväkakuksi. Mutta koska meillä oli silloin paljon muita herkkuja syötävänä, päätin jättää kakun myöhemmäksi. Tänään sitten sain aikaiseksi päällystettyä kakun. Maistellaan sitä vasta myöhemmin.

1694964.jpg

150 g margariinia
125 g sokeria
100 g jauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
2,5 tl leivinjauhetta
2 munaa
1 pieni tlk ananaspaloja
1,25 dl maustamatonta jogurttia
1 rkl tomusokeria
suklaaraastetta

Vatkaa margariini, sokeri, jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja munat kulhossa tasaiseksi taikinaksi. Kaada seos voideltuun vuokaan. Paista 190 asteessa reilu 20 minuuttia. Jäähdytä kakku. Valuta ananaspalat. Laita osa sivuun. Sekoita loput ananaspalat jogurttiin ja lisää tomusokeri. Levitä seos kakulle. Koristele lopuilla ananaspaloilla ja suklaaraasteella.



Oli muuten tosi hyvä suklaakakkupohja!