Viime aikoina lapset ovat olleet tarkkoja siitä, miten ruoka laitetaan lautaselle eli lokerolautasella kastike yhteen lokeroon ja peruna/riisi/makaroni toiseen lokeroon ja salaatti siististi jomman kumman viereen. Siitä sitten on syöty ensin lisäkkeet ja sitten kastiketta vähäsen. Nyt laitoin spagetit jauhelihakastikkeen sekaan ihan tarkoituksella jo pannulla ja hyvin maistui. Tätä söivät jopa iltapalalla.  Ohje on poimittu Yhteishyvän sivulta.

1578695.jpg

170 g pekonia
2 sipulia
2 valkosipulin kynttä
400 g sika-nautajauhelihaa
500 g tomaattimurskaa
70 g tomaattipyrettä
4 rkl ketsuppia
1 rkl sinappia
1 lihaliemikuutio
0,5 tl mustapippuria
1 tl sokeria
2 rkl kuivattua basilikaa
spagettia

Kuutioi pekoni. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Ruskista pekoni kuumalla pannulla, lisää jauheliha. Paista jauheliha kypsäksi. Lisää sipuli ja valkosipuli ja paista enää noin minuutti. Lisää loput aineet ja anna hautua kannen alla noin 45 minuuttia. Keitä spagetti kypsäksi ja sekoita kastikkeen joukkoon.