Ystävänpäivän jälkkäriksi tein leivoksia.
1364403.jpg

Leivospohjat:
150 g margariinia
3/4 dl sokeria
1 muna
1 dl perunajauhoja
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
Täytekiisseli:
2 keltuaista
0,5 dl sokeria
2 rkl vehnäjauhoja
2,5 dl maitoa
1 rkl sitruunamehua
0,5 tl kanelia
0,5 tl vaniljasokeria
3/4 dl vatkattua kuohukermaa
Koristeeksi:
Kiiviä

Leivokset tein kertakäyttöisiin folio-leivosvuokiin. Voitele vuoat. Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää sekaan kananmuna ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Leivo taikina tangoksi ja leikkaa se sopivan kokoisiksi paloiksi. Vuoraa taikinapaloilla leivosvuoat, käytä apuna jauhotettua peukaloa. Anna pohjien kovettua kylmässä noin 20 minuuttia. Paista leivonnaiset uunin alimmalla tasolla 200 asteessa 15-20 minuuttia. Irrota leivospohjat vuoista hiukan jäähtyneinä.  Sekoita kattilassa keltuaiset, sokeri ja vehnäjauhot. Lisää maito. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes se kiehahtaa ja on sakeaa. Mausta sitruunamehulla, kanelilla ja vaniljasokerilla. Jäähdytä kiisseli ja sekoita joukkoon kerma. Täytä leivospohjat juuri ennen tarjoilua. Pane syvennyksiin kiisseliä ja koristele pinta kiivillä.