Lasten ruoka pitää yleensä olla tarkasti erillään toisistaan, kastike yhdessä kohtaa, perunat toisessa, lihapullat omassaan ja vielä kasvikset erillään. Nyt laitoin (kiusallani tietysti Hymy) lihapullat kastikkeeseen mukaan. Eka kommentti oli "en halua sekasin". Mutta hyvin lihapullat kuitenkin loppujen lopuksi upposivat.

 

 

400 g jauhelihaa

1 dl korppujauho

1,5 dl vettä

0,5 dl sipulikuutioita pakasteena

2 tl juoksevaa rasvaa

1 kananmuna

0,75 tl suolaa

2 tl Provencen yrttiseosta

Keitinliemi:

7 dl vettä

1 kasvisliemikuutio

Kastike:

5 dl keitinlientä

2 dl vettä

4 rkl vehnäjauhoja

0,5 tl soijakastiketta

3 rkl ketsuppia

0,5 rkl sinappia

2 rkl ruokakermaa

 

Mittaa kulhoon korppujauhot ja sekoita vesi joukkoon. Turvota hetken aikaa. Laita mikrokulhoon sipulikuutiot ja rasva ja kuumenna mikrossa pari minuuttia. Sekoita korppujauhoihin jauheliha, kananmuna, suola, yrttisekoitus ja sipuli. Pyörittele taikinasta 25 lihapullaa. Kiehauta kattilassa keitinliemen vesi ja liemikuutio. Kypsennä pullat keitinliemessä kahdessa erässä viisi minuuttia. Siirrä kypsät lihapullat lautaselle. Mittaa kattilaan 5 dl keitinlientä. Sekoita vehnäjauhot kylmään veteen ja suurusta liemi. Keitä 2 minuuttia. Mausta soijakastikkeella, ketsupilla, sinapilla ja kermalla. Nosta lihapullat kastikkeeseen ja kuumenna.