Tänään kävin lasten kanssa paikallisen Karjalaseuran piirakkapajassa opettelemassa piirakoiden valmistusta. Taikina oli jo valmiina joten lasten tehtäväksi jäi piirakoiden kauliminen ja rypytys. Ja kyllä kävi hienosti! Erityisesti kuopus oli todella innoissaan leipomisesta.

Esikoisen valmistamat piirakat:
1633182.jpg

Kuopuksen tuotokset:
1633186.jpg

Ja ohjekin saatin mukaan jolla saadaan tehtyä maukkaita piirakoita kotonakin.

Kuori:
2 dl vettä
1 tl suolaa
4,5 dl ruisjauhoja (siitä 0,5 dl vehnäjauhoja, jos katsotaan tarpeelliseksi)
1 rkl öljyä

Veteen suola, vehnäjauhot sekä ruisjauhoja. Loput jauhoista vaivataan hyvin pöydällä, että tulee hyvä sitko.

Täyte:
2 dl vettä
2,5 dl puuroriisiä
suolaa
1 ltr mieluiten punaista maitoa
(voita)

Riisit keitetään vedessä, lisätään maito ja annetaan hautumalla kypsyä.

Ja piirakoita tekemään. Paistetaan kuumassa uunissa ainakin 270 astetta. Voidellaan voisulalla tai voi-vesi -seoksella. Ladotaan tarjottimelle liinan alle hautumaan.