tiistai, 19. helmikuu 2013
Tortut ja pikkuleivät
Kuningatartorttu
Pohja
3 munaa
3/4 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Kostutus
1 dl maitoa
1/2 tl vaniljasokeria
Täyte
2 dl kuohukermaa
2 rkl sokeria
1/2 tl vaniljasokeria
Päälle
5 dl mustikoita
2,5 dl vadelmia
Hyytelö pinnalle
1 dl vettä
1/2 dl hyytelösokeria
Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi. Lisää sekoitetut kuivat aineet vaahtoon. Levitä taikina voideltuun ja korppujauhotettuun torttuvuokaan. Paista 175 asteessa alaritilätasolla 20 minuuttia. Kostuta torttupohja vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Vatkaa ja mausta kerma. Levitä vaahto torttupohjalle. Ripottele pinnalle mustikat ja vadelmat. Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi. Sekoita joukkoon hyytelösokeri. Kiehauta ja jäähdytä 1,5 minuuttia. Levitä hyytelö marjojen päälle. Tarjoa kylmänä.
Punaherukkatorttu
150 g margariinia
2 dl fariinisokeria
2 munaa
2 dl pieniä kaurahiutaleita
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl kuohukermaa
Pinnalle
3,5 dl punaherukoita
2,5 rkl fariinisokeria
Vaahdota rasva ja fariinisokeri. Lisää munat yksitellen. Lisää kuivat aineet taikinaan kerman kera. Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka. Levitä taikina vuokaan. Lisää päälle herukat ja sokeri. Paista 175 asteessa alaritilätasolla noin 40 minuuttia.
Kirsikkaleivät
200 g margariinia
1 dl sokeria
1 muna
4 dl vehnäjauhoja
1 tl vanilliinisokeria
2 tl leivinjauhetta
Voiteluun
muna
Pinnalle
1 dl pikkuleipätaikinaa
2 dl kookoshiutaleita
Koristeeksi
Punaisia kirsikoita
Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna ja tämän jälkeen yhteen sekoitetut kuivat aineet. Jähmetä taikinaa kylmässä tunnin ajan. Ota taikinasta erilleen 1 dl ja sekoita sen joukkoon kookoshiutaleet. Kauli lopputaikina jauhoja apuna käyttäen ohueksi levyksi. Ota levystä muotilla pikkuleipiä. Voitele munalla ja ripottele päälle kookostaikinaseosta. Laita pikkuleipien päälle puolitetut kirsikat. Paista 200 asteessa keskitasolla noin 10 minuuttia.