Joulunaikaan innostuin leipomaan joululeivonnaisia ja suurin osa niistä lähti tuliaisiksi sukulaisille ja tutuille. Leivottua tuli niin paljon, että tietysti vatkaimen piti irtisanoutua työsuhteesta ja uuden hankinta oli edessä.

Vanhanajan tiikerikakku

1354981.jpg

Leipomisen välillä tein laatikoita. Kuvattua sain ensimmäisenä tehdyn porkkanalaatikon.
1362737.jpg

Meidän perheessä pidetään todella paljon jouluisista hedelmäkakuista ja niinpä sellaisen leipominen on joka jouluinen traditio. Kuivakakut teen hyvin usein Tupperwaren silikonivuokaan.

1362771.jpg

Laitoinpa sitten miehenkin matkaan töihin viemisiksi taatelikakun. Koko kakku oli kuulemma tullut syötyä.

1362820.jpg

Jouluaatto vietettiin tällä kertaa kotona. Anoppi tuli avomiehensä kanssa syömään ja joulupukkia kattomaan. Anoppi tosin jätti syönnit hyvin vähiin kuulemma stressistä johtuneen pahoinvoinnin takia. Onneksi ei ollut tarttuvaa lajia. Ruokaa olin tehnyt kokonaiselle armeijalle, mutta onneksi pakkaseen mahtui. Oli vaan niin kiva tehdä ja laittaa kerrankin ihan itse joulua. Ja löyty paljon kaikkee kivaa mitä halusi kokeilla. Kuvia ei taas tullut otettua kuin kinkusta ja kylmistä ruoista.

Kinkun paisto meiltä onnistui kyllä todella hyvin. Kinkku oli sopivan mureaa ei yhtään liian kuivaan. Ensimmäistä kertaa meillä oli perinteinen harmaasuolattukinkku ja kyllä seuraavankin kerran aiotaan sellanen laittaa.
1363201.jpg

Tässä on kuvaa kylmistä ruoista. Sisältäen mm. maksapasteijaa, leipäjuustoa, meetvurstia, Kipparijuustoa, lihahyytelöä, silliä, sinappisilakkaa, sienisalaattia, rosollia ja joululimppua. Ainoastaan kotikalja oli semmonen joka puuttui pöydästä ja jonka sinne olisin halunnut. Kaupan kaljasta en kuitenkaan pidä, itse en kerinnyt tehdä ja äidin pullo unohtui ottaa matkaan.
1363207.jpg