Vanhanajan tiikerikakku
Leipomisen välillä tein laatikoita. Kuvattua sain ensimmäisenä tehdyn porkkanalaatikon.
Meidän perheessä pidetään todella paljon jouluisista hedelmäkakuista ja niinpä sellaisen leipominen on joka jouluinen traditio. Kuivakakut teen hyvin usein Tupperwaren silikonivuokaan.
Laitoinpa sitten miehenkin matkaan töihin viemisiksi taatelikakun. Koko kakku oli kuulemma tullut syötyä.
Jouluaatto vietettiin tällä kertaa kotona. Anoppi tuli avomiehensä kanssa syömään ja joulupukkia kattomaan. Anoppi tosin jätti syönnit hyvin vähiin kuulemma stressistä johtuneen pahoinvoinnin takia. Onneksi ei ollut tarttuvaa lajia. Ruokaa olin tehnyt kokonaiselle armeijalle, mutta onneksi pakkaseen mahtui. Oli vaan niin kiva tehdä ja laittaa kerrankin ihan itse joulua. Ja löyty paljon kaikkee kivaa mitä halusi kokeilla. Kuvia ei taas tullut otettua kuin kinkusta ja kylmistä ruoista.
Kinkun paisto meiltä onnistui kyllä todella hyvin. Kinkku oli sopivan mureaa ei yhtään liian kuivaan. Ensimmäistä kertaa meillä oli perinteinen harmaasuolattukinkku ja kyllä seuraavankin kerran aiotaan sellanen laittaa.
Tässä on kuvaa kylmistä ruoista. Sisältäen mm. maksapasteijaa, leipäjuustoa, meetvurstia, Kipparijuustoa, lihahyytelöä, silliä, sinappisilakkaa, sienisalaattia, rosollia ja joululimppua. Ainoastaan kotikalja oli semmonen joka puuttui pöydästä ja jonka sinne olisin halunnut. Kaupan kaljasta en kuitenkaan pidä, itse en kerinnyt tehdä ja äidin pullo unohtui ottaa matkaan.
Kommentit