Tarkoitus oli tehdä vapuksi munkkeja pakkaseen, mutta parempiin suihinhan nuo jo kerkesivät mennä. Täytyy tehdä toinen satsi lähempänä vappua.
Tavallisesti olen tehnyt munkit perinteisellä menetelmällä, mutta nyt päätin kokeilla tätä leivinjauhe versiota. Hyviä olivat nämäkin ja tosiaan enemmän donitsien makusia. Anoppi tekee kuitenkin niitä perinteisiä munkkeja vappuna joten jotain vaihtelua.

***1/2

1509950.jpg

Lapset saivat osallistua munkkien tekoon pyörittämällä munkkeja taikinasta sekä tietysti sokeroivat ne.

1509959.jpg

2 kananmunaa
1 dl sokeria
1 dl kuohukermaa
1 dl maitoa
50 g sulatettua margariinia
7 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
2 tl vanilliinisokeria
3 rkl sitruunamehua
1 tl kardemummaa
Paistamiseen:
1 pll rypsiöljyä

Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kermamaito, kuivat aineet ja sitruunamehu vuorotellen muna-sokerivaahtoon. Lisää sula margariini ja seisota taikinaa 20 minuuttia. Leivo rinkeleitä ja paista öljyssä kauniin ruskeaksi. Valuta talouspaperin päällä ja kieritä sokerissa.