Ja taas raparperipiirakkaa... Tänään tuli kaverit naapurista kylään ja heille oli tarkoitus tarjota porkkanakakkua, mutta sen paisto hieman epäonnistui joten siitä ei sen enempää. Tarjottava muuttui sitten raparperipiirakaksi. Tein sen vähän erilaisella taikinalla kuin viimeksi ja hyvää oli tämäkin. Esikosta jopa parempaa kuin edellinen eli tästä ei tarvinut kaivella raparpereja pois. Tällä reseptillä kuulemma tehdään aina piirakat.

1574846.jpg

150 g margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
1,5 dl kaurahiutaleita
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
Raparperia
1 dl sokeria
2 dl kermaviiliä
1 kananmuna
1 tl vaniljasokeria

Vaahdota margariini ja sokeri. Vatkaa joukkoon kananmuna. Lisää taikinaan keskenään sekoitetut kuivat aineet. Voitele piirakkavuoka ja painele taikina siihen. Lisää raparperipalat taikinan päälle. Sekoita keskenään kermaviili, sokerit ja kananmuna. Kaada seos raparperien päälle. Paista 225 asteessa 25 minuuttia.