Äitienpäviäkakuksi minulle oli valittu valkosuklaa-lime-appelsiinituorejuustokakku. Vihjailin joku aika sitten, että tykkään kauheasti valkosuklaasta joten toiveeni täytettiin. Lapsetkin olivat saaneet osallistua kakun valmistukseen. Ja koristeluun oli esikoinen ehdottanut vattuja. Namia oli tämäkin. Ohjeen mies oli osannut hakea Riikan ruokaohjeista. Hyvin on mieskin tutustutettu tähän bloggailun maailmaan. Ohjetta on hieman muokkailtu. Esimerkiksi mies ei osannut etsiä lime-valkosuklaata maustehyllyjen vierestä, kaiken suklaanhan pitää olla karkkihyllyssä ;)  Mutta hyvin oli osannut soveltaa.

****1/2

1547673.jpg

Ohje on kopioitu Riikan sivulta. Suluissa muutokset jotka on kakkuun tehty.

Pohja:
noin 180-200 g kaurakeksejä (200 g)
50 g voisulaa

Täyte:
150 g Fazerin limellä ja sitruunalla maustettua valkosuklaata (Valkosuklaata ja 1 limen mehu)
1 prk maitorahkaa (250 g rasvaton Ehrmann)
200 g Keiju Vaniljatuorejuustoa (Viola Appelsiinituorejuusto)
2 dl kuohukermaa
2 munaa
1 dl sokeria
5 liivatelehteä
1 tl limen raastettua kuorta
tilkka limetin mehua tai vettä liivatteiden sulattamiseen (limetin mehua)


Murenna keksit ja yhdistä voisulan kanssa. Painele keksiseos irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperin päälle. (Mies tuumasi, että pohjaa voisi olla enemmän)

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma. Vaahdota myös valkuaiset. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaaleaksi, lisää tuorejuusto, rahka, raastettu limen kuori sekä sulatettu valkosuklaa. Kuumenna neste kattilassa ja lisää liivatteet, sekoita tasaiseksi ja lisää tuorejuustoseokseen hyvin sekoittaen. Lisää myös kerma- ja valkuiasvaahdot varovasti nostellen. Kaada juustoseos keksipohjan päälle vuokaan. Peitä hyvin kelmulla tai foliolla ja anna hyytyä 4-6 h tai mieluiten seuraavaan päivään (seuraavaan päivään). Koristele halutessasi esim raastetulla valkosuklaalla (+vadelmilla).


Kiitos vielä kerran todella paljon ihanasta ateriasta ja kakusta rakkaalle aviomiehelleni ja lapsilleni!