Minua on houkuttanut jo pitkän aikaa tehdä Brita-kakkua mansikoista. Nyt kun olen mummulassa lasten kanssa päätin kokeilla tuon kakun valmistusta. Työläs kakkuhan se oli valmistaa, mutta ei lopulta kuitenkaan hirveän vaikea. Äidin apua tarvitsin vähän kakkupohjan nostossa tarjoilulautaselle. Kakku maistui aikuisille ja lapsille. Jopa meidän esikko otti palan lisää vaikka yleensä kakkua enneminkin jää lautaselle kuin ottaa lisää.

1717060.jpg

Pohja:
125 g margariinia
1 dl sokeria
2 kananmunan keltuaista
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
Marenki:
2 kananmunan valkuaista
1,5 dl sokeria
50 g mantelilastuja
Täyte:
250 g maitorahkaa
2,5 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2,5 dl Flora Vispi
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 l mansikoita

Pohjan valmistus: Voitele uunipellin kokoinen leivinpaperi öljyllä. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää sekaan keltuaiset. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää maidon kanssa taikinaa. Sekoita varovasti sekaisin. Levitä taikina öljytylle paperille ohueksi levyksi. Jätä odottamaan marengin valmistuksen ajaksi.
Marenki: Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vaahdon sekaan pikku hiljaa. Levitä marenki taikinan päälle. Ripottele mantelit pinnalle. Paista 175 asteessa 20 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä paistopaperinsa päällä.
Täyte: Vatkaa Flora vispi vaahdoksi. Sekoita rahka, sokerit ja tuorejuusto keskenään. Lisää Flora vispi -vaahto seokseen varovasti käännellen. Lisää lopuksi paloitellut mansikat.
Kokoaminen: Leikkaa pohja puoliksi. Irrota toinen puolikas varovasti paperista ja nosta tarjoilualustalle. Levitä täyte pohjan päälle. Irrota toinenkin puolikas paperista ja nosta varovasti toisen pohjan ja täytteen päälle.