Piparitaikina nro 1: leivottu kuopuksen kanssa esikoisen ollessa uimahallissa isin kanssa.



2 dl siirappia
2 dl sokeria
250 g voita
2 tl kanelia
1 rkl piparkakkumaustetta
1 tl kardemummaa
1 kananmuna
10 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa

Kiehauta siirappi, sokeri ja mausteet. Ota kattila liedeltä ja lisää voi paloina. Jäähdytä. Sekoita muna jäähtyneeseen seokseen. Lisää vehnäjauho-soodaseos taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Peitä taikina ja nosta jääkaappiin kovettumaan yön yli. Kauli taikinaa jauhotetulla pöydällä ohueksi levyksi. Ota muotilla piparkakkuja ja nosta ne leivinpaperin päälle pellille. Paista piparit 200 asteessa 6-8 minuuttia. Koko vaikuttaa paistoaikaan. Jäähdytä piparit ja nosta vasta kovettuneina säilytys- tai tarjoiluastiaan.