sunnuntai, 18. toukokuu 2008
Porkkanapiirakka
****
4 kananmunaa
4 dl sokeria
225 g sulatettua margariinia
4 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
2 tl kanelia
1 tl suolaa
300 g karkeaa porkkanaraastetta
Kuorrute:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
250 g tomusokeria
100 g pehmeää margariinia
3 tl vaniljasokeria
Hasselpähkinärouhetta
Vaahdota munat ja sokeri keskenään. Lisää sulatettu margariini, keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä porkkanaraaste muna-sokerivaahtoon. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 200 asteessa 25 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä. Vatkaa tuorejuusto, tomusokeri, margariini ja vaniljasokeri keskenään tasaiseksi seokseksi. Levitä kuorrute jäähtyneen pohjan päälle. Ripottele päälle hasselpähkinärouhetta. Anna piirakan jähmettyä kylmässä.
Kommentit