perjantai, 22. elokuu 2008
Lanttukukko
Kuori:
5 dl vettä
0,5 rkl suolaa
9 dl ruisjauhoja
3 dl vehnäjauhoja
Täyte:
Karjalanpaistilihaa
1 lanttu
2,5 tl suolaa
mustapippuria
Sekoita kuoriainekset keskenään ja vaivaa tiivis taikina. Kauli taikinasta soikea levy joka on keskeltä noin 1 cm paksu ja reunoilta ohuempi. Ripottele levyn keskustaan ruisjauhoja. Kuori ja paloittele lanttu. Keitä suolavedessä kymmenisen minuuttia. Lado lihat ja lantut kerroksittain levyn keskelle. Ripottele väliin suolaa ja mustapippuria. Nosta levyn reunat täytteen päälle ja siloittele veden ja jauhon avulla sileäksi. Paista kukkoa 225 asteessa 15 minuuttia. Ota tämän jälkeen kukko pois uunista ja kääri folioon. Hauduta kukkoa vielä 125 asteessa viitisen tuntia. Kun otat kukon uunista, peitä se hyvin leivinpaperille, foliolla ja vielä pyyhkeellä, jotta kuori pehmenee.
Kommentit