Todella hyvän makuista. Paljon parempaa kuin kaupan sinappisillit.

1973062.jpg

400 g silakkafileitä
liemi:
5 dl vettä
1 dl etikkaa
1 rkl suolaa
kastike:
1 dl sokeria
1 dl tilliä
1 dl sinappia
2 kananmunan keltuaista
1,5 dl rypsiöljyä
0,5 tl valkopippuria
2 tl valkoviinietikkaa

Ota silakoista pois selkäevä. Sekoita kulhossa vesi, etikka ja suola. Lisää liemeen silakkafileet ja liota yön yli.
Sekoita sokeri, sinappia ja munankeltuaiset keskenään. Lisää öljy joukkoon vähän kerrallaan hyvin vatkaten.  Kun kastike on sileää, lisää sekaan tilli, valkopippuri ja valkoviinietikka. Sekoita. Laita fileet lasipurkkiin vuorotellen kastikkeen kanssa. Anna maustua jääkaapissa vuorokauden ajan.