Kinuskikuorrutus
2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
Keitä kermaa ja sokeria noin 10 minuuttia miedolla lämmöllä välillä sekoittaen. Jäähdytä kuorrutusta hieman ja mausta vaniljasokerilla. Kuorrutuksen ollessa vielä juoksevaa se valutetaan kakun pinnalle ja levitetään tasaiseksi veitsen avulla. Veistä kannattaa kastella välillä kuumassa vedessä.
Banaanikakku/Kurpitsakakku
150g margariinia
4,5 dl sokeria
3 munaa
4,5 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1,5 tl soodaa
1 dl kermaa
3 banaania
Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen vaahdon joukkoon. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, muussatut banaanit ja kerma. Paista voidellussa ja jauhotetussa kakkuvuoassa 150 asteessa n. 1 tunti.
Kuorrute sokerikreemiä: 200 g suolatonta voita, 500 g tomusokeria ja n. 2 rkl maitoa. Vatkaa voi kuohkeaksi vaahdoksi, lisää tomusokeri ja maitotilkka vatkaten.
Vanhanajan tiikerikakku
250 g margariinia
4 dl sokeria
4 kananmunaa
0,5 dl maitoa
1 tl leivinjauhetta
6 dl vehnäjauhoja
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
Vaahdota ensin margariini. Vatkaa tämän jälkeen muna ja sokeri vaahdoksi toisessa kulhossa. Lisää maito, jauhot ja leivinjauhe sekä margariinivaahto muna-sokeriseokseen. Puolita taikina. Lisää toiseen osaan kaakaojauhe. Laita vaaleata ja tummaa taikinaa vuorotellen voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa 55 minuuttia.