Yleensä olen laskiasipullista tehnyt aivan normaalikokoisia pikkupullia, mutta nyt tein puolen litran taikinasta kymmenen jättipullaa. Eipä tarvinnut kuin yksi syödä niin jo riitti. Loput laitoin sitten pakkaseen odottamaan tiistaita. Ihaniahan kermapullat aina on. Ja minä syön ensin lakin ja sitten vasta alaosan. Hillona ehdottomasti mansikkahilloa. Joskus olen laittanut väliin mantelimassaa, mutta parempaa on ilman. Pursotuksia ei joudettu odottelemaan joten kermavaahto vaan lätkäistiin väliin.

 

5 dl maitoa

50 g hiivaa

2 dl sokeria

2 tl suolaa

2 tl kardemummaa

200 g margariinia sulatettuna

12 dl vehnäjauhoja

Kananmuna

Värillistä raesokeria

Väliin:

Mansikkahilloa

Kuohukermaa

1 tl sokeria

0,5 tl vaniljasokeria

 

Lämmitä maito. Murenna ja sekoita hiiva joukkoon. Lisää sokeri, suola ja kardemumma. Lisää vehnäjauhot sekaan vatkaten ja vaivaten. Liisää lopuksi rasva. Alusta taikina ja kohota liinan alla 45 minuuttia. Leivo isot pullat ja kohota jälleen. Voitele munalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista 225 asteessa kymmenisen minuuttia. Jäähdytä. Leikkaa lakki terävällä veitsellä. Vaahdota kerma ja lisää joukkoon sokerit. Laita pullan alaosalle kermavaahtoa ja keskelle nokare hilloa. Paina hattu päälle.