Yleensä olen laskiasipullista tehnyt aivan normaalikokoisia pikkupullia, mutta nyt tein puolen litran taikinasta kymmenen jättipullaa. Eipä tarvinnut kuin yksi syödä niin jo riitti. Loput laitoin sitten pakkaseen odottamaan tiistaita. Ihaniahan kermapullat aina on. Ja minä syön ensin lakin ja sitten vasta alaosan. Hillona ehdottomasti mansikkahilloa. Joskus olen laittanut väliin mantelimassaa, mutta parempaa on ilman. Pursotuksia ei joudettu odottelemaan joten kermavaahto vaan lätkäistiin väliin.
5 dl maitoa
50 g hiivaa
2 dl sokeria
2 tl suolaa
2 tl kardemummaa
200 g margariinia sulatettuna
12 dl vehnäjauhoja
Kananmuna
Värillistä raesokeria
Väliin:
Mansikkahilloa
Kuohukermaa
1 tl sokeria
0,5 tl vaniljasokeria
Lämmitä maito. Murenna ja sekoita hiiva joukkoon. Lisää sokeri, suola ja kardemumma. Lisää vehnäjauhot sekaan vatkaten ja vaivaten. Liisää lopuksi rasva. Alusta taikina ja kohota liinan alla 45 minuuttia. Leivo isot pullat ja kohota jälleen. Voitele munalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista 225 asteessa kymmenisen minuuttia. Jäähdytä. Leikkaa lakki terävällä veitsellä. Vaahdota kerma ja lisää joukkoon sokerit. Laita pullan alaosalle kermavaahtoa ja keskelle nokare hilloa. Paina hattu päälle.
Kommentit