Suomen Keliakialiiton sivulta lainattu ohje. Todella hyvää!

1837934.jpg

Pohja:
150 g margariinia
1,5 dl sokeria
2 munaa
2 tl leivinjauhetta
3,5 dl gluteenitonta jauhoseosta

Päälle:
3 omenaa kuutiona

Toscaseos:
100 g margariinia
1,5 dl sokeria
2 rkl gluteenitonta jauhoseosta
2 rkl kermaa
100 g mantelilastuja

Kuori ja kuutioi omenat. Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Yhdistä leivinjauhe ja jauhot ja lisää seos taikinaan. Nostele taikina voideltuun piirakkavuokaan. Paista 175 asteessa 15 minuuttia. Laita toscaseoksen kaikki aineet kattilaan ja keitä seos sakeaksi. Aseta omenakuutiot puolikypsälle kakkupohjalle. Nostele toscaseos tasaisesti omenoiden päälle. Paista vielä 175-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.