Jospa taas vaihteeksi päivittelis näitä synttäritarjottavia. Seuraavana olisi sukulaisille tarjottu täytekakku. Olen nähnyt useassa eri blogissa tämän kakun ja ohjeen otin maa- ja kotitalousnaisten sivuilta, paitsi kakkupohjan tein eri ohjeella. Oli kyllä aivan mahtavan makuinen kakku ja harvinaista kyllä meni melkein kokonaan kun yleensä jää ainakin puolet. Ja koristeeksi riitti synttärisankarillekin nuo kirjaimet ja kakkukynttilät jäi kauppaan, niin laitettiin sitten pupujussi-kynttilä jonka sai puhaltaa. Pursotukset olivat mielestäni ihan ok. Paremminkin olisivat voineet mennä, mutta tällä kertaa näin :) Harjoitellaan...

 

1239387275_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Täytekakkupohja:

3 kananmunaa

3 dl sokeria

3 dl gluteenittomia jauhoja

1,5 tl leivinjauhetta

3/4 dl kiehuvaa vettä

 

Voitele kakkupohja rasvalla ja jauhota gluteenittomilla jauhoilla. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää sekaan vesi ja jauho-leivinjauheseos. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa noin 40 minuuttia. Kumoa kakku hiukan jäähtyneenä. Halkaise kakku kolmeen osaan.

Kostutus:

2 dl maitoa

1 tl vaniljasokeria

Täyte:

1 sitruuna

2 kananmunaa

1,25 dl sokeria

75 g margariinia

Kuorrutus:

4 dl kuohukermaa

1 tl vaniljasokeria

2 rkl sokeria

 

 

Keitä täytteeksi kiisseli. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Laita kaikki aineet kattilaan. Vatkaa sekaisin ja kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli sakenee ja pulpahtaa. Jäähdytä kiisseli.

Kostuta kakkupohjat maito-vaniljasokeriseoksella. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokereilla. Ota puolet kermavaahdosta ja lisää kiisselin sekaan. Täytä kakku kiisseli-kermavaahtoseoksella. Levitä loppu kermavaahto kakun pinnalle ja reunalle. Anna maustua jääkaapissa vaikka seuraavaan päivään.

Pitsikoriste:

0,5 dl sulaa margariinia

0,5 dl mantelirouhetta

1 rkl maitoa

1 rkl siirappia

3 rkl gluteenittomia jauhoja

0,5 dl sokeria

0,5 tl vaniljasokeria

0,5 tl leivinjauhetta

 

Sekoita koristeainekset keskenään. Levitä seos leivinpaperille kakkuvuoan kokoiseksi levyksi. Paista 200 asteessa 8-10 minuuttia. Leikkaa levystä lämpimänä kakkuvuoan kokoinen ympyrä. Nosta pyöreä levy jäähtyneenä kakun päälle, paina hieman, jotta kermavaahto pursuaa pitsien raoista.