Mian Kokkailut blogia selatessani löysin tämän herkullisen ohjeen. Oikein hyvän makuinen tiikerikakku. Kostutuksen tosin jätin pois, kun muistin ottaa kakun sulamaan vasta juhlapäivänä.

 

 

Taikina:

200 g margariinia

2 dl sokeria

3 kananmunaa

3,5 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

Ota taikinasta 1/3 osa erilleen ja lisää siihen:

1 rkl tummaa kaakaojauhetta

50 g Geishaa murustettuna

1 rkl vahvaa kahvia

Vaaleaan taikinaan:

1 appelsiinin raastettu kuori

2 rkl appelsiinista puristettua mehua

2 rkl appelsiinimarmelaadia


Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Vaahdota pehmyt rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen joukkoon. Sekoita kuivat aineet yhteen, ja lisää ne varovasti taikinaan. Rouhi geisha muruiksi, lisää pieneen taikinaan kaakaojauhon ja kahvin kanssa. Sekoita tasaiseksi.Pese appelsiini huolellisesti. Raasta kuori ja lisää vaaleaan taikinaan mehun ja marmelaadin kanssa.Rasvaa ja jauhota kakkuvuoka. Laita pohjalle ensin vaaleaa taikinaa, sitten tumma taikina ja lopuksi vielä vaaleaa taikinaa. Nostele taikinaa hieman esim. veitsellä, että taikinat himpun verran sekoittuu. Tee vielä veitsen kärjellä paistoviiru ja laita kakku uuniin paistumaan alatasolle noin tunniksi. Anna kakun jäähtyä ja koristele sulatetulla Geishalla ja koristerakeilla.