Pääruokana meillä oli burgundinpataa.

2053200.jpg

600 g naudan paistia
margariinia
0,5 pll punaviiniä
0,5 l lihalientä
100 g pekonia
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
2 laakerinlehteä
1 tl kuivattua timjamia
suolaa
pippuria
2 rkl tomaattipyrettä
1,5 tl sokeria
1 dl hillosipuleita
200 g tuoreita herkkusieniä
1,5 rkl margariinia
1,5 rkl vehnäjauhoja

Kuutioi naudanpaisti ja ruskista kuutioita pannulla margariinissa joka puolelta. Siirrä liha pataan ja huuhtele pannu vesitilkalla, jonka kaadat lihojen päälle. Kaada päälle punaviini ja lihaliemi. Hauduta lihoja pienellä lämmöllä. Pilko pekoni, sipulit ja valkosipuli, kuullota kevyesti ja lisää pataan. Mausta pata laakerinlehdillä, timjamilla, suolalla ja pippurilla. Kun pata on hautunut puolisen tuntia, lisää sekaan tomaattipyre, sokeri ja hillosipulit. Puolita herkkusienet ja ruskista ne pannulla. Lisää sienet pataan. Sekoita keskenään margariini ja jauhot ja suurusta pata seoksella. Anna padan vielä hautua tunnin verran.