Isänpäivänä tehtiin isille tämmönen vähän erilainen täytskäri. Oli kyllä hyvää!

2053194.jpg

175 g margariinia
175 g sokeria
4 kananmunaa
1 rkl kaakaojauhetta
200 g vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
50 g tummaa suklaata sulatettuna
Appelsiinivaahto:
2 kananmunan keltuaista
2 kananmunan valkuaista
50 g sokeria
2 dl appelsiineista puristetttua mehua
2 tl liivatejauhetta
3 rkl vettä
3 dl kuohukermaa
Koristeeksi
1 dl kuohukermaa
Kuorittuja appelsiiniviipaleita

Voitele irtopohjavuoka ja laita pohjalle leivinpaperinpala. Vaahdota rasva ja sokeri keskenään. Vatkaa sekaan kananmunat yksi kerrallaan. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita joukkoon sula suklaa. Kaada taikina vuokaan ja paista 180 asteessa 40 minuuttia. Jäähdytä ja leikkaa kakku kahteen osaan.
Appelsiinivaahto: Vaahdota keltuaiset ja sokeri. Lisää sekaan appelsiineista puristettu mehu. Sulata liivatejauhe kiehuvaan vesitilkkaan ja lisää sekoittaen vaahtoon. Vaahdota 3 dl kermaa ja sekoittele se appelsiinivaahdon joukkoon. Vatkaa valkuaiset kovaksi ja lisää varovasti vaahdon sekaan. Jähmetä viileässä välillä sekoittaen.
Aseta kakun toinen kerros irtopohjaiseen vuokaan. Levitä appelsiinivaahto pohjan päälle ja aseta vaahdon päälle toinen kakkukerros. Laita kakku kylmään jähmettymään. Nosta tarjoiluvadille. Vaahdota 1 dl kermaa ja koristele kakku sillä ja appelsiiniviipaleilla.