Sunnuntai päivälliseksi syötiin hyvin paistettua karjalanpaistia (miehen mielestä kova liha on parempaa) ja itsetehtyjä valkosipuliperunoita.
****1/2

1421568.jpg

Karjalanpaistin valmistin Pirkan karjalanpaistiliha pakkauksen ohjeella.

800 g karjalanpaistilihoja
10 maustepippuria
1 tl suolaa
2 sipulia lohkoina
vettä niin että lihat peittyy
Aineet vuokaan ja vuoka uuniin 200 asteeseen pariksi tunniksi.

Valkosipuliperunat

8 isoa perunaa
7 kiinalaista valkosipulia
4 dl Ruokakermaa
öljyä paistamiseen
Grillimaustetta
suolaa

Viipaloi perunat. Yleiskoneella saa mukavan ohuita viipaleita. Huuhtele perunat kylmän veden alla ja kuivaa talouspaperilla kuivaksi. Kuori ja lohko valkosipulit. Laita paistinpannuun tilkka öljyä ja purista hieman valkosipulia sekaan. Lisää kolmannes perunoista pannulle. Mausta grillimausteella ja suolalla. Kuullota perunat ja lisää valkosipulia. Voitele uunivuoka ja purista pohjalle valkosipulia. Laita kuullotetut perunat vuokaan. Lisää valkosipulia viipaleiden päälle. Paista loput kaksi perunaerää ja toimi samoin kuin edellä. Lisää perunoiden päälle kerma niin että potut peittyvät. Paista 200 asteessa tunnin verran.